Nemačka: Rekordna cena novih vozila

Bez autora
Dec 15 2010

Prosečna cena novog automobila u Nemačkoj dostići će rekordnih 25.000 evra sledeće godine, navodi se u studiji Centra za automobilska istraživanja. U prvih devet meseci 2010. godine prosečna cena porasla je za 3.000 evra u odnosu na isti period prošle godine, 24.752 evra, navodi se u istraživanju centra koji je dio Univerziteta Duizburg-Esen, na zapadu zemlje.Cene su prošle godine opale usled pada čitavog automobilskog tržišta, postojanja državnih subvencija za kupovinu novih automobila i rasta prodaje manjih i jeftinijih vozila. Ekonomski oporavak Nemačke ponovo je doveo do rasta interesovanja za veće i skuplje automobile.

Nemačka: Rekordna cena novih vozilaProsečna cena novog automobila u Nemačkoj dostići će rekordnih 25.000 evra sledeće godine, navodi se u studiji Centra za automobilska istraživanja.

U prvih devet meseci 2010. godine prosečna cena porasla je za 3.000 evra u odnosu na isti period prošle godine, 24.752 evra, navodi se u istraživanju centra koji je dio Univerziteta Duizburg-Esen, na zapadu zemlje.

Cene su prošle godine opale usled pada čitavog automobilskog tržišta, postojanja državnih subvencija za kupovinu novih automobila i rasta prodaje manjih i jeftinijih vozila.

Ekonomski oporavak Nemačke ponovo je doveo do rasta interesovanja za veće i skuplje automobile.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik